Särghaual avaneb huvilistele kivimite jutukas maailm

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
”Kullaliiva pesemine käib nii,” näitas doktorant Liina Antonovitš.
”Kullaliiva pesemine käib nii,” näitas doktorant Liina Antonovitš. Foto: Urmas Luik

Küsimus suurele ringile: millises Pärnumaa talus on olnud karjapoisiks Pärnu Postimehe asutaja Jannsen, käinud lõunasöögil hilisem president Päts, suvitanud kirjanik Tuglas ja valminud Särgava kaksikromaan “Lähme linna kirjutama…”? Õige vastus on Särghaua talu Kurgja külas.

Oktoobri eelviimasel päeval oli Särghaua talu õu rahvarohke. Tallinna tehnikaülikooli (TTÜ) maateaduste ja keskkonnatehnoloogia õppekeskuse avamisele kogunenud poolsada asjaosalist tundis rõõmu pärastlõunase päikese paitusest ja kuulas Linnutaja liikmete Lea Toomi ja Eve Kiveste torupillijõrinat.

Maakividest aida kaarukse all rippusid põlevkivi, paekivi, fosforiidi, musta kilda ja sinisavi rahn. Nende nööri lõikasid tangidega läbi Tallinna tehnikaülikooli teadusprorektor Erkki Truve, Pärnu maavanem Andres Metsoja, keskkonnaministeeriumi nõunik Rein Raudsep, geoloogiainstituudi direktor Atko Heinsalu ja doktorant Merilin Liiv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles