Robotex kutsub osalema robotivõistlusel ja konkurssidel

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robotite jalgpall Robotexil. Arhiivifoto.
Robotite jalgpall Robotexil. Arhiivifoto. Foto: Robotex

Baltikumi suurim robotivõistlus Robotex toimub tänavu juba neljateistkümnendat korda ja pakub kohapealsete võistluste, tehnoloogianäituse ja arendavate töötubade kõrval võimalust näidata enda loomingulist poolt loovatel konkurssidel.

Tallinna tehnikaülikooli koordineerimisel koostöös Tartu ülikooliga toimuv robotivõistlus toimub 29. ja 30. novembril Tallinna tehnikaülikooli spordihoones.

Robotivõistlused annavad võimaluse demonstreerida oma taset ligi kaheteistkümnel põneval alal. Traditsiooniliselt oodatakse joonejärgijaid, sumo-, jalgpalli-, folkrace`i- ja päästeroboteid. Samuti on kavas uus ala nimega ”Labürint”.

Korraldajate teatel on võistlused erineva raskusastmega, mistõttu leiab igaüks endale sobiva. Tuleb vaid ehitada valmis oma robot ja osaleda võistlusel, kus auhinnafondi väärtus on ligi 25 000 eurot.

Samuti saab end panna proovile loovatel konkurssidel, mis toimuvad neljas kategoorias ja on jaotatud vastavalt vanuseastmele. Oma talenti saab näidata joonistus-, digitaaljoonistus-, foto- kui videovõistlusel.

Igaühel on võimalus olla visionäär ja anda edasi oma nägemus tehnoloogiavaldkonna ning robotite tulevikust. Parimad loometööd saavad auhinnatud.

Täpsemate reeglite ja võistlusteemade kohta leiab infot Robotexi veebilehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles