Hakkame lõpetama

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Tänasest ootavad Pärnu linnavalitsus ja Pärnu Postimees kõigi pärnakate arvamust selles osas, mis võis olla lõppeva aasta kõige olulisem tegu. Nominente on 20 ja neid võiks lisadagi, sest aasta on pikk ja sellesse mahub päris palju.

Veidi kurvas seisus on iga kord, kui Pärnu aasta teo auhinda välja antakse, need, kelle ettevõtmised toimuvad või jõuavad lõpule novembri lõpus või detsembris, sest jäävad kuidagi ripakile, jõudmata lõppeva aasta arvestusse ja passimata järgmisse aastasse. Vahel ei tea ju konkursi välja kuulutajadki, kas üks või teine sündmus sünnib või ehitis saab valmis.

Ühte nimekirja satuvad kokku alati nii-öelda betoon ja vaim. Mõni aasta teo kandidaat on käega katsutav, mõni meeltega tajutav. Seda võib vaadelda kui konflikti, aga võib-olla hoopis kui koosmeelt. Nii kandideerivadki tänavu auhinnale Hedon SPA ja vana mudaravila renoveerimine, kitarrifestival, Harmeti tehas ja Mecanova tehas, Fringe festivali ja Rüütli 23 märgi all toimunud ettevõtmised, Pärnu keskuse laiendus koos uue kinoga ning vastse Gori seltsi tegemised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles