Merepäästjad üritavad olla valmis kõigeks

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iga päästeüksus treenib igapäevase teenistuse kõrvalt regulaarselt ja võimalusel kasutatakse treeninguks ka lennusalga helikopterit.
Iga päästeüksus treenib igapäevase teenistuse kõrvalt regulaarselt ja võimalusel kasutatakse treeninguks ka lennusalga helikopterit. Foto: Ants Liigus

Hiljuti harjutasid vabatahtlikud merepäästjad Pärnu lahel helikopteriga pinnaltpäästmist. Niisugused õppused toimuvad merepäästjatel alatasa, et olla valmis ükskõik milleks, kas või parvlaevaõnnetuseks.

Pärnu politseijaoskonna vanemkorrakaitseametniku Erki Timuski teatel tegelevad Eestis merepäästega politsei- ja piirivalveamet ning rannikulähedases vees päästeamet. Peale nende on alalises valmiduses vabatahtlikud merepäästjad päästeliidust ning Eesti vabatahtlikust mere- ja järvepäästest.

Politsei- ja piirivalveametil on merepäästeks kasutada lennusalk, laevastik ning mere- ja piiriveekogude ääres asuvad üksused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles