Sisesõudmise meistriteks krooniti Endrekson ja Pajusalu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Endrekson näitas, et Eestis tal ergomeetril endiselt tõsist vastast ei ole.
Tõnu Endrekson näitas, et Eestis tal ergomeetril endiselt tõsist vastast ei ole. Foto: Ants Liigus

Laupäeval avati ajaloos esimest korda pika distantsi sisesõudmise riigi meistrivõistlustega talvine hooaeg. Ajaloolisteks meistriteks krooniti Kaisa Pajusalu ja Tõnu Endrekson.

Sõudeliidu suurtoetaja AS EMT nime kandev sarivõistlus koosneb neljast etapist ja tavapäraselt pannakse esimesel osavõistlusel võimed proovile 6000 meetril, vahendas Eesti sõudeliitb oma veebilehel.

Naiste klassis üllatustulemusi ei sündinud ja meistrikulla tõi ajaga 21.31,3 Pärnu Kalevi sõudekeskusesse Kaisa Pajusalu.

Hõbedale tulnud SAK Tartu atleet Marliis Reinkort  kaotas kogenud Pajusalule tugevalt üle minuti, saades tulemuseks 22.41,4. Pronksmedaliga pärjati 22.43,7ga finišeerunud kunagi riigi sõudmise paremikku kuulunud Tiina Kapten, kes esindab Sõudespinning.ee võistkonda.

Meeste läbi aegade esimeseks meistriks krooniti jõuproovi eel kindla favoriidina nähtud pärnakas Tõnu Endrekson, kes lõpetas ajaga 18.51,7. Tugeva tulemuse - 19.00,2 - sõudis hõbedat väärinud Allar Raja ja kolmandana lõpetas 19.28,3ga võitja klubikaaslane Pärnu sõudeklubist Andrei Jämsä.

EMT-sarja järgmine etapp, mis ühtlasi on Pärnumaa meistrivõistlused, on 13. detsembril suvepealinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles