Vibuliit valis aasta sportlaseks Reena Pärnati

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta sportlase tiitli pälvis Reena Pärnat (keskel).
Aasta sportlase tiitli pälvis Reena Pärnat (keskel). Foto: Jaanus Tihanov

Sel nädalavahetusel toimus Pärnu Keskuses Eesti vibuliidu aasta sportlaste austamise galaõhtu, kus mainitud tiitliga pärjati Reena Pärnat.

Sümboolselt toimus vibuliidu pidulik üritus "Näljamängude" 3. filmi esilinastuse päeval. Nimelt on tegemist noorte seas väga populaarse filmiga, kus peategelane Katniss Everdeen laseb sageli vibu. Nii õnnestus Pärnu elanikel osaleda esilinastusel koos Eesti täpsemate vibuküttidega, vahendas Eesti vibuliit.

Eesti vibuliit valib aasta sportlasi punktisüsteemipõhiselt. Sellesse on arvatud nii Eesti kui rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt saavutatud kohad, aga ka Eesti rekordite püstitamine ja suvise hooaja edetabelikohad.

Aasta sportlase tiitli pälvisid Reena Pärnat (sportvibu naised, Järvakandi vibuklubi Ilves), Jaanus Gross (sportvibu mehed, vibuklubi Sagittarius), Lisell Jäätma (plokkvibu naised, Türi vibukool), Evert Ressar (plokkvibu mehed, Järvamaa AK) ja Inge Sirkel-Suviste (3D vibuport, Tallinna vibukool).

Aasta noorsportlaseks osutusid sel aastal sportvibu juuniorid Laura Nurmsalu (Vana-Võidu VK / Vilj SK) ja Pearu Jakob Ojamäe (Sagittarius), sportvibu kadetid Laura Tukk (Vana-Võidu VK / Vilj SK) ja Karl Kivilo (Järvakandi Ilves), plokkvibu noored Lisell Jäätma ja Kristjan Puusepp (mõlemad Türi vibukoolist).

Parima veterani auhinna said Katrin Froš (Pärnu Meelis) ja Jaan Kookla (Vana-Võidu VK).

Samuti tänati tiitlivõistlusi korraldanud klubisid ja kolme kõige edukamat treenerit: Raul Kivilot, Aune Varikut ja Maarika Jäätmat. Kõik kolm osalesid Eesti koondisega rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ja nende õpilased saavutasid kõrgeid kohti. Kõige lähemale medalile jõudis Maarika Jäätma õpilane ja tütar Lisell Jäätma, kes lasi Moskvas noorte karika etapil pronksifinaalis.

Täiskasvanutest jõudis Reena Pärnat üliõpilaste maailmameistrivõistlustel veerandfinaali ja saavutas hooaja jooksul kaks silmapaistvat duellivõitu, alistades Türgis valitseva maailmameistri Maja Jageri (DEN) ja Poolas Londoni olümpiapronksi Mariana Avitia (MEX).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles