Sõpruse ostja tahab puudega inimeste ravile pühenduda

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Pärn (paremal) ostis kolm aastat tagasi Pärnus Anni akadeemia hoone ja kavatseb nüüd Sõpruse taastusravikeskust uuendada. Linnapea Toomas Kivimägi oli 23,4 miljoni krooni suuruse pakkumishinna üle õnnelik.
Argo Pärn (paremal) ostis kolm aastat tagasi Pärnus Anni akadeemia hoone ja kavatseb nüüd Sõpruse taastusravikeskust uuendada. Linnapea Toomas Kivimägi oli 23,4 miljoni krooni suuruse pakkumishinna üle õnnelik. Foto: Urmas Luik

Taastusravikeskuse Sõprus ostab Pärnu linnavalitsuselt 23 401 000 krooni eest Argo Pärnale kuuluv Pärnu Ravikeskus OÜ, mis kavatseb sanatooriumi teenuste hulka lisada keskmise ja sügava puudega inimeste ravi- ja rehabilitatsiooniteenused.


Eile kell 12.53 linnavalitsuse vastuvõtulauda pakkumisümbriku ulatanud Pärn oli ainus, kes Sõpruse aktsiaid osta soovis.

“Selle 3,4 miljonit võinuks muidugi puuetega inimeste raviks suunata. Aga baasina on Sõprus meile niivõrd oluline,” lausus ta 20 miljoni krooni suurusest alghinnast kõrgemat ostuhinda kommenteerides.

Enamik huvilisi loobus pakkumisest

Taastusravikeskuse Sõprus juhataja Jaanus Otsa väitel uuris aktsiate ostu võimalust kuus huvilist. “Oli ettevõte, mis tahtis laieneda. Oli seltskond, kes tahtis sama tegevusega edasi minna ja juurdeehituse teha,” jäi ta ostuhuvilisi kirjeldades napisõnaliseks.

Asjaolu, et Pärn oli ainus pakkuja, üllatas nii Otsa kui linnavalitsust. Siiski polnud Pärna nimi neile tundmatu: sama mees oli Aresco Foodi kaudu ostnud linnavalitsuselt 2007. aastal 12,3 miljoni krooni eest Kuninga 24 hoone, mida nüüd kasutab Anni akadeemia.

Pärna sõnutsi kuulub Sõpruse ostmiseks loodud 40 000kroonise osakapitaliga Pärnu Ravikeskus OÜ formaaljuriidiliselt küll Aresco Investi kaudu talle, ent teda seob mitu lepingut. “Võib-olla kasutame aktsiate ostmiseks panga raha, võib-olla fondiemissiooni, võib-olla teisi vahendeid,” rääkis ta.

Sõpruse tasuvusajaks hindas Pärn senise käibe puhul 10-12 aastat. “Kui õnnestub käivet kasvatada, on see aeg lühem,” lausus ta.

Kivimägi: loobujad kahetsevad

Kuna detailplaneering lubab Sõprusele juurdeehituse teha, kavatseb Pärn selle välja ehitada, rajades Pärnusse raviotstarbelise veekeskuse. “Vajadus selle järele on, iseasi, kuidas investeeringuid suudame hankida,” kõneles Pärn.

Sõpruse kõrval tegeleb Pärn Otepääle tervise- ja taastusravikeskuse rajamisega.

Linnapea Toomas Kivimägi tänas Pärna Pärnusse investeerimise eest ja avaldas arvamust, et need, kes pakkumist ei teinud, kahetsevad seda. Kui pakkumisest tehing saab, täidab 23,4 miljonit krooni enamiku Pärnu linna selle aasta 26 miljoni krooni suurusest linnavara müügiplaanist. Seni on linn tänavu vara müünud vaid poole miljoni krooni eest.

Kivimägi avaldas nördimust, et tema koalitsioonipartnerid on Sõpruse müüki iseloomustades kasutanud sõna “hädatapp”. “Usun, et erainvestori käes hakkab Sõprus õitsema ning loodud on kõik võimalused Sõpruse käibe kasvuks ja konkurentsivõimelisemaks muutmiseks,” rääkis ta.

Eilsel istungil kuulutas linnavalitsus osalejate puudumise tõttu nurjunuks 16 kinnistu ja korteriomandi enampakkumise, jättes enamiku alghinna samaks. Pakutavast kõige hinnalisem on Tammsaare puiestee ääres asuv kunagine vanadekodu, mille kinnistu alghind on 19,9 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles