Galerii: Pärnumaal sähvis mitu tundi äike

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äikesetormi ajal pilvedes helkinud täpid jäid fotole ka Pärnus Oja tänaval.
Äikesetormi ajal pilvedes helkinud täpid jäid fotole ka Pärnus Oja tänaval. Foto: Joel

Eile õhtul sähvis Pärnumaal ligi kolme tunni jooksul taevas pikne. Suurt kahju peamiselt mere kohal marutanud äikesetorm siiski ei tekitanud.

Tugevam tuul ulgus Pärnu ümbruses ja Kihnu saarel kella 22 paiku, kui hooti mõõdeti tuule kiiruseks 16-17 meetrit sekundis. Kihnus oli ka tugev vihmasadu, kui tunni jooksul kallas taevas maa poole ligi kahe sentimeetri jagu vett.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi Pärnu ilmajaama juhataja Marika Rokk ütles, et kümmekonna minuti jooksul puhus Pärnus kõvem pagi ehk pilvealune tuul, mille kiiruseks mõõdeti 16 meetrit sekundis, ent see vaibus üsna ruttu. „Suurem äike läks ümber linna. See jäi mere kohale ja Viljandi poole,“ ütles ta. „Kui taevas mustaks läks, võis karta hullemat.“

Kihnus, kus tuule kiiruseks mõõdeti EMHI vaatlusjaama andmetel kohati 17 meetrit sekundis, ei suutnud torm samuti kurja teha.

Lääne-Eesti päästekeskus äikesetormiga seotud väljakutseid eile ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles