Pildid: Pilvi pildistanud noormehel jäid fotole salapärase täpid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äikesetormi ajal pilvedes helkinud täpid jäid fotole ka Pärnus Oja tänaval.
Äikesetormi ajal pilvedes helkinud täpid jäid fotole ka Pärnus Oja tänaval. Foto: Joel

Pärnus Raeküla linnaosas elav Andre Kalmus avastas eile õhtul äikesepilvedest tehtud fotosid uurides, et paarile pildile on jäänud kummalised valged täpid. Millega tegu, ei osanud ta arvata. Kummalistele täppidele ei leidnud seletust ka atmosfääriuurijad.

Tartu observatooriumi atmosfääri seire töörühma vanemteadur Kalju Eerme ei osanud arvata, mis täpid fotosilm kinni püüdis.

Eerme sõnutsi võis tegemist olla peegeldusega, ent tihedatest mustadest pilvedest on see vähetõenäoline. „Seda ei oskagi seletada,“ tõdes ta ning lisas naljatades: „Alati saab mängu tuua ufod.“

Kalmus pildistas taevast veidi pärast kella 21. Fotod on tehtud Raeküla männiku suunas. „Minu hinnangul võivad need täpid olla 600-700 meetri kaugusel Raeküla männiku terviseradade kohal,“ seletas ta.

Samast nähtusest saatis Pärnu Postimehe toimetusele fotod ka Oja tänavalt Raeküla poole pildistanud Joe ja Riia maanteel pildistanud Gert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles