Must-toonekurg jätab Rail Balticu koridori paika

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Must-toonekurg.
Must-toonekurg. Foto: .

Are, Tootsi, Vändra ja Tori vallavanem teavitasid avalikkust, et nad ei nõustu Rail Balticu teekoridori valikuga, mille valitsusele esitas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ja mis lähtub vaid konsultandi eelistusest.

Pärnu maavanema pakutud lahendus 5D ei poolitanud külasid ega läbinud Vändra vallas Taarikõnnu loodusala ja see eelistus tehti omavalitsuste, elanike, planeerijate ja looduskaitsjate arutelude ning vastastikuste järeleandmiste tulemusena.

Valitsuse kinnitatud teekoridor 5C hoiab väidetavalt kokku 11 miljonit eurot, on 1,8 kilomeetrit lühem kui 5D ja läbib Tootsi Suursood. Omavalitsusjuhtide arvates tuleb Rail Balticu teekoridori planeerimise ja uuringute faasis jätkata Põhja-Pärnumaal variantide 5D ja 5C võrdlemist. Neliku argument on teadmine, et Harjumaal ja Põhja-Raplamaal jätkub teekoridoride võrdlemine tuleva aasta aprillini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles