President tunnustab Pärnus Eesti kauneimaid kodusid

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aino Lankotsa kodu Raekülas.
Aino Lankotsa kodu Raekülas. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pühapäeval, 22. augustil on Pärnu kontserdimajas president Toomas Hendrik Ilvese vastuvõtt Eesti kõige kaunimate kodude omanikele, Pärnu linnast ja maakonnast on kauneimaks tunnistatud kaheksa kodu.

Tänavused laureaadid Pärnu maakonnast on perekond Kriisa kodu Tahkuranna vallas Reiu külas, Epp-Maria Kokamägi ja Jaak Arro Sepamaa talu Tõstamaa vallas Ranniku külas ning Marika Alemaa ja Karli Kalda Kalda talu Halinga vallas Tarva külas, ütles Pärnu linnaaednik Kristiina Kupper Raadio Pärnule. Kauneimaks hoonetegrupiks valiti 46 majast koosnev Ristiku tänav Sauga vallas Tammiste külas.

Pärnu linnast saavad Kupperi sõnul pärjatud perekond Rahnelite kodu Aisa 19, Ülve Rabbi ja Andrus Jõhviku kodu Rohu 56, perekond Tähiste kodu Linda 2 ja perekond Lankotsa kodu Merimetsa 76.

Kogu Eestis tunnustatakse tänavu 83 hoonet või hoonegruppi.

Kaunite kodude omanikud saavad maja külge kinnitamiseks märgi ja pildialbumi kõikidest sel aastal autasustatud objektidest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles