Valitsus ei taha Liivi lahe tuulepargi uuringutele raha anda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulegeneraator
Tuulegeneraator Foto: Tairo Lutter

Peaminister Andrus Ansipi sõnul arutab valitsus majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi poolt valitsusele arutamiseks saadetud Eesti Energia taotlust broneerida Liivi lahes viis suurt ala kavandatava meretuulepargi uuringuteks tõenäoliselt järgmisel nädalal, kuid eeldatavalt Eesti Energiale tuulepargi rajamise uuringuteks luba ei anna.
 

"Ma eeldan küll, et jaatavat vastust ei tule," ütles Ansip neljapäeval valitsuse pressikonverentsil ajakirjanikele.

Eesti Energia meretuulepargi projekt näeb ette 308 tuulikuga pargi ehitamist Liivi lahele Kihnu ja Ruhnu saare piirkonda. Ettevõte plaanib kasutada meretuulikuid, mille rootoridiameetriks on kuni 125 meetrit, torni kõrgus merepinnast 70-100 meetrit ning ühe tuuliku eeldatav võimsus ligi viis megavatti.

Hoonestusluba taotleb Eesti Energia Liivi lahel 50 aastaks. Avamere tuulepargi tahab Eesti Energia ühendada elektrivõrku Sindi alajaamas Pärnu lähedal. Peale Eesti Energia arendab meretuuleparkide projekte veel mitu ettevõtjate gruppi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles