Orkaan paiskas vaenlase põrmu

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast õppust rivistus 1520 võitlejat kohaliku rahva meeleheaks Kuressaare keskväljakule.
Pärast õppust rivistus 1520 võitlejat kohaliku rahva meeleheaks Kuressaare keskväljakule. Foto: Karri Kaas

Kaitseliidu Pärnumaa maleva võitlejate osavõtul nädalavahetusel Saaremaal möllanud Kaitseliidu sõjaline õppus Orkaan näitas, et Eesti rahvas tahab ja on valmis oma riiki kaitsma, nagu rõhutas kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili.

“Aeg-ajalt kuuleme ka hääli, et meid on vähe, meist sõidetakse üle – ärge kuulake neid, need on inimesed, kellel ei ole oma tahet ja nad püüavad peita oma tahtetust rumala retoorika taha,” kutsus Kiili üles ignoreerima nahahoidjate ja õõnestajate hädaldusi.

Kaitseliitlaste hulgas selliseid ei ole. Kaitseliidu Pärnumaa maleva liikmete seas selliseid ei ole. Vapralt ja kindlameelselt võitles enam kui 300 Pärnumaa meest ja naist õppusel Orkaan teiste malevate kaitseliitlaste, Scoutspataljoni, Läti vabatahtliku riigikaitseorganisatsiooni Zemessardze ja USA üksuste kõrval – ühtekokku 1520 võitleja seas, kellest osa etendas ründavat, teised kaitsvat poolt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles