Juhtkiri: Kehva mekiga jagamine

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Praegu nokivad kõik maakonnalehed 2015. aasta eelarvega esitatud koondloendist ükshaaval välja, millised ja kui suured on eraldised kodumaakonda katuserahast, mida jagavad riigikogu fraktsioonid koostöös rahanduskomisjoniga.

Sellist rahajagamist on aastaid kritiseeritud nagu erakondade rahastamist riigieelarvestki, aga midagi pole muutunud. Võimalik, et arvamusliidrid üritavad ühe või teise maakonna osa järgi katuserahast välja peilida, kui tugevad on vastavast valimisringkonnast valitud riigikogu liikmed, kes kuuluvad võimuliitu ja kes istuvad tagapingis. Kes on tegijad ja kes luuserid.

Kindlasti on kohalike omavalitsuste juhid endale osaks saanud eraldiste üle õnnelikud, sest olgu 3000 või 5000 eurot – abiks igal juhul. Kuidas katuseraha eest tänatakse, on iseasi. Sellest ei räägita, aga küllap on määrav parteiline ustavus ja jäägitu toetus võimulolijatele. Olgem ausad, selle rahaga tsemenditakse lojaalsust, kas tahame seda tunnistada või ei.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles