Kaskadöör

Peeter Krimm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaskadööri auto.
Kaskadööri auto. Foto: Peeter Krimm

Sündmuskoht: Pärnu linn, Tallinna maantee 84, bensiinijaama Premium esine.
Aeg: 14. detsember 2014, kell 16.10
Asjaosalised: kaskadöör ja Läti džiip.

Tõenäoliselt kohalikule kaskadöörile jäi triki sooritamiseks ette Läti kodaniku džiip, mis liialt aeglaselt koduse Riia poole kulges. Seetõttu oli ta sunnitud lätlast rammima. Kuna lätlane eest ära ei läinud ja ega seal eriti kuhugi minna olegi, tõmbas kaskadöör kõrgest kõnnitee servast üles, riivas teeviitade sõrestikposti seda veidi kõverdades ja sattus ootamatult silmitsi 50aastase tammepuuga. Kaskadööri eesmärgikindlusest kõneleb fakt, et pärast tammega silmitsi seismist tallas ta järjekindlalt gaasipedaali ja seda pikalt, kuni ilmselt mootoril mahlad välja jooksid. Puu ei andnud sentigi järele.

Miks kohalik kaskadöör? Sest lätlase väitel ei näinud ta selja taga kedagi, kuni tuli pumm! Seega pööras kaskadöör peateele Sibiküla kõrvaltänavast, võib-olla tuledeta. Sibiküla mehepojad on ennegi samas kohas hiljuti vägitükke teinud, näiteks betoonpostist autoga halupuid tootnud. Betoon on nõrk, tamm on tugev, isegi koor ei tulnud maha.

Kuna lätlasel oli keeruline kohaliku politseiga suhelda, pealegi veidi šokis olles, abistasin külalist. Operaatorineiu kiituseks peab ütlema, et ta kuulas mind põhjalikult üle ja käskis muu hulgas kirjeldada kaskadööri, kes samal hetkel kahtlaselt kaugele kõndis. Andsin endast parima: vanus 20 +, pikkus 180 cm, kõhn, kiilaspea, silmanähtavalt purjus, otsmik verine. Loomulikult kirjeldasin riietust.

Kiita tuleks nii päästeametit, kiirabi kui politseid, kes kõik jõudsid kohale operatiivselt. Üllatas, et esimesena jõudnud päästjatel oli kaasas väike kohver kaskadööri lauba tohterdamiseks.

Ühe uudise sain kogu loost ikkagi: kaskadöörid ei kasuta turvavööd, sest nende pea on niivõrd kõva. Kõnealusel juhul oli otsmik küll verine, aga esiklaas täitsa katki.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles