1. klassi õpetajad saavad põnevat liikluskoolitust

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalakäijate ülekäigurada. Pilt on illustratiivne.
Jalakäijate ülekäigurada. Pilt on illustratiivne. Foto: Ants Liigus

Lääne prefektuur korraldab koostöös Lääne regionaalse maanteeameti ja Aide autokooliga projektis „Väike ellujääja” koolituse, kus õpetajad saavad end tunda väikese liikleja nahas.

Homme Pärnus toimuv koolitus on mõeldud üldhariduskoolide 1. klassi õpetajatele ja seda viivad läbi Lääne regionaalse maanteeameti liiklusohutuse osakonna juhataja Sirli Leier ning Lääne prefektuuri korrakaitsebüroo ennetusteenistuse vanemkonstaabel Liilia Mänd, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Sellel aastal on koolitusele kaasatud ka Aide Autokool, kelle kogenud õpetajad näitavad osalejatele praktiliselt, kuidas on ohutu liigelda ja kuidas õigesti turvavarustust kasutada.

Elava „õppematerjalina” osaleb koolitustel ka väike ellujääja, sellel õppeaastal 2. klassi minev Kaisa-Kriki, kellega koos ja kelle peal on hea koolitajatel näidata east sõltuvaid iseärasusi ja kuidas nendega hakkama saada.

Koolitustel käsitletakse peamiselt liiklusteemaga seonduvat vastavalt väikeste laste ealistele iseärasustele. Õpetatakse täitma liiklusaabitsat, viiakse läbi näitlikke ja lapsi arendavaid mänge.

Ettekannetesse on pikitud nii lõbusaid, õpetlikke kui ka mõtlema panevaid filmiklippe liiklusolukordadest. Tähtsat rolli kannavad koolitustel ka osalevad õpetajad ise – mida rohkem nad selle koolituse jooksul endast annavad, seda rohkem nad koolitusest kasu saavad.

Koolitustele on registreerunud kuuest maakonnast 31 õpetajat ning see on koolitajate arvates suur number. Liilia Mänd sõnas, et iga õpetaja „selja” taga seisab keskmiselt paarkümmend last, kes kõik on ootuste kohaselt uuel õppeaastal väikesed ellujääjad.

Sarnase koolituse korraldab Lääne prefektuur neljapäeval ka Haapsalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles