Pärnu parkimismaja arendajat ootab pankrot

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavalitsus või mõni ettevõtte võlausaldaja esitab tõenäoliselt selle nädala jooksul pankrotiavalduse Pärnu kesklinnas parkimismaja arendanud OÜ Win Markets vastu.
Pärnu linnavalitsus või mõni ettevõtte võlausaldaja esitab tõenäoliselt selle nädala jooksul pankrotiavalduse Pärnu kesklinnas parkimismaja arendanud OÜ Win Markets vastu. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus on huvitatud OÜ Win Marketsi kiirest pankrotimenetlusest, et kesklinnas pooleli jäänud parkimismaja endale uue omaniku saaks.


“Mulle meeldiks, kui UniCredit teeks, aga võib ka ühiselt või ise. Vähemalt minul lootust parkimismaja valmimisse pole ega ole mõtet sellega venitada,” ütles linnapea Toomas Kivimägi vastuseks küsimusele, kas linnavalitsus esitab Win Marketsi vastu pankrotiavalduse.

Neljapäeval pidid Pärnu linnavalitsus ja Win Markets notari juures allkirjastama kokkulepped, mille järgi parkimismaja oleks valminud järgmise aasta 28. veebruariks. Allkirjastamine jäi ära, sest AS Eston Ehitus loobus Win Marketsi osa omandamisest.

“Win Marketsi bilanss oli hullem, kui ülevõtjad arvasid,” rääkis Kivimägi. “Linnale neil etteheiteid polnud, meie kompromissettepaneku tegime, aga probleemid tekkisid mujal.”

Nii Win Markets kui Pärnu Keskuse omanikfirma Aida Partnerid on makseraskustes. Aida Partnereid on Eston Ehituse omanik Nordecon International ning kaubanduskeskuse ja parkimismaja ehitust finantseerinud UniCredit Bank valmis saneerima, parkimismaja lõpetamine oli osa äriplaanist.

Parkimismaja kinnistule on UniCredit Bank seadnud 80 miljoni ja Eston Ehitus 30 miljoni krooni suuruse hüpoteegi. Pooliku parkimismaja väärtuseks on ajutine pankrotihaldur Andrus Õnnik hinnanud 16-24 miljonit krooni.

Kui palju parkimismaja tegelikult maksab, selgub pankrotimenetluse käigus hoonestusõigust müües. Sealt parkimismaja lõpuniehitamiseni võib linnavalitsuse liikmete hinnangul kuluda vähemalt kaks-kolm aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles