Külavanem arvab ennast auameti pidajaks

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Virula on talukoha vana nimi, endiste omanike järgi, kes küüditati juba 1941. aastal Siberisse,” teab Kurgja kandist pärit ja 1975. aastast Randiväljal elav Jaan Tekko.
“Virula on talukoha vana nimi, endiste omanike järgi, kes küüditati juba 1941. aastal Siberisse,” teab Kurgja kandist pärit ja 1975. aastast Randiväljal elav Jaan Tekko. Foto: Urmas Luik

Pindalalt ligikaudu viie Tootsi valla suuruses külas on nagu ühes korralikus kohas ikka oma külavanem, kes Randiväljal astus ametisse tosin aastat tagasi.

Osaühingu Tori Agro juhataja ja Virula talu peremees Jaan Tekko arvab, et külavanem on rohkem nagu auamet ja tema selles ametis sümboolne isik, sest seadusega ei ole talle pandud õigusi ega kohutustusi ja asju ajab siin ikka külaselts oma juhatusega.

“Otsisin paberid välja, see oli 2003. aastal, kui pidasime esimese külakoosoleku ja koostasime visiooni, milline meie küla võiks olla. Sirvisin arengukava, et meenutada, mis on täide läinud. Tuletõrje veevõtukoht ja kirik olid aktuaalsed teemad, veevõtukoht on olemas ja kirik korda tehtud,” räägib Jaan maamehelikult rahulikult ja tema kaasa Anu toob juttu kuulates lauale kodukanamunadest küpsetatud nuumakoogi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles