Randivälja keskele jäävad Ruumetid panid üles kultuurikupli

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Me ei tee midagi sellepärast, et tahame külaseltsiga pildile tõusta, koondame siia selliseid inimesi, kes midagi teha tahavad,” ütleb Randivälja külaseltsi juhatuse liige Mart Ruumet. Tema kaasa Katrin Ruumet jagab arvamust, et inimestele läheb korda koos tegutsemine.
“Me ei tee midagi sellepärast, et tahame külaseltsiga pildile tõusta, koondame siia selliseid inimesi, kes midagi teha tahavad,” ütleb Randivälja külaseltsi juhatuse liige Mart Ruumet. Tema kaasa Katrin Ruumet jagab arvamust, et inimestele läheb korda koos tegutsemine. Foto: Urmas Luik

Ümmarguselt 60 elanikuga Randivälja küla üllatab möödujat värvilistest klaasidest taiesega, mis kõrgub kiriku vastas Klaara-Manni kauni Rootsi värvi puhkemaja taustal.

Randivälja külaseltsi juhatuse liige, ettevõtja ja Maaelu täheks 2011 nimetatud Mart Ruumet seletab, et kultuurikuppel pole kohalike pandud nimi, vaid nii nimetas seda autor ja kauaaegne teatridirektor Ain Roost – klaasvitraažide meister, kes Augustiunetuse ajal oma kätega loodud ümmarguses katusealuses Pallase kunsti tutvustas.

Klaara-Manni puhke- ja seminarikeskus pani mõtte teokssaamisele õla alla ja andis puitmaterjali. Nüüd helkleb punastel, sinistel ja kollastel klaasidel lühikese talvepäeva päike ning pimedas heidab kuppel ümbrusele veidi salapärast valgust. Võib-olla sellepärast, et jõulude eel asustasid selle Tori lasteaia mudilaste meisterdatud päkapikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles