Riigieksamite tulemused panid koolid pingeritta

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Tänavuste riigieksamite tulemuste põhjal on taas kokku seatud üle-eestiline koolide edetabel, mis nii õpilastes, õpetajates kui lapsevanemates vastakaid emotsioone tekitab.

Kokku on tabelis 243 kooli ning pingerea esiotsas püsivad taas Tallinna ja Tartu eliitkoolid. Ainukese Pärnu koolina mahub nagu 2009. aastal esikümnesse Sütevaka humanitaargümnaasium, mis mulluselt 9. kohalt on tõusnud 7ndaks ja saanud riigieksamite keskmiseks tulemuseks 79,25 punkti.

Järgmisena leiab Pärnu koolidest tabeli 17. kohalt ühisgümnaasiumi ja 20. kohalt Koidula gümnaasiumi. Pärnumaalt mahub eksamitulemustelt esimese 100 kooli hulka Vändra gümnaasium, mis eelmise aastaga võrreldes on kerkinud 41 kohta ehk 115. kohalt 74.-75. positsioonile.

Kõige suurema tõusu Pärnumaa koolidest on teinud aga Pärnu Vene gümnaasium: mulluselt 257. kohalt 191.-192. positsioonile ehk 66 astet ülespoole. Selle kooli õpilaste riigieksamite keskmine tulemus paranes aastaga ligi 15 punkti võrra.

Maakonna koolidest on oma positsiooni tublisti parandanud Sindi gümnaasium, Audru keskkool ja Häädemeeste keskkool.

Pärnu linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna haridusnõunik Katrin Uutsalu ei pea koolide eksamitulemuste järgi edetabelisse sättimist mõistlikuks. “Selle tabeli tulemusena on osa koole enesekaitsepositsioonil, kuna nad tahavad olla esimeste hulgas,” pahandas Uutsalu.

“Näiteks Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi klassid on kuhjaga täis ja noori jääb ülegi, aga nii-öelda tublimates koolides on hulk vabu kohti, mida ei komplekteerita, kuna nõrgemad õpilased sinna ei mahu: nad ei kõlba. See on otseselt edetabeli tulemus ja teatud mentaliteedi kujundamine, mida ajakirjandus peale surub. Näen selle tabeli avalikustamises suurt süstemaatilist viga, mida aastast aastasse tehakse, ja nii süvendatakse hariduse kihistumist,” ütles Uutsalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles