Tootsilased heiskasid lipu torni ja Kihnus valmis sadamahoone

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnumaa ligi 86 400 elanikust jääb Pärnu piirist välja veidi üle poole ehk umbkaudu 45 000 hinge. Mööduva 365 päevaga Sindi linnas, Vändra alevis ja 16 vallas tehtu reastasid Pärnu Postimehe palvel omavalitsuste juhid. Kohalikele ettevõtmistele lisas värvi näiteks Vändra vallas Kurgja külas Tallinna tehnikaülikooli geoloogiainstituudi Särghaua õppekeskuse avamine, Kihnus aga AS Saarte Liinide hallatavas sadamas kaua oodatud sadamahoone valmimine.

Aga suurte ja veel suuremate tegude kõrval on meil väga tublisid tegijaid, kes on tõusnud üleriigilisele pildile ja kellest varem pole kodukülast kaugemal kuuldudki. Toogem näiteks aasta vabatahtlik Jaan Tulk Soometsast või aasta imeline vanaema Elma Killing Põharast või kooliloo jäädvustaja Rein Aas Kaansoost.

Kuigi riigi regionaalpoliitka on arengu- ja tegevuskavadele vaatamata pealinna poole kreeni, on kohalikud oma elu korraldamisel seda hakkajamad, mida kaugemale linna virvatuledest nende kodukoht jääb. Pärnumaa Kodukandi 15. aastapäeva kõnekojas “Elujõud külas” selgus, et hooliv küla on võimalik isegi hoolimatus ühiskonnas. (Ülevaate koostas Silvia Paluoja, pildid Ants Liigus ja Urmas Luik)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles