Tänavused riigieksamid koputavad juba uksele

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gümnaasiumi kirjalik riigieksam algab kell 10, kirjaliku eksami sooritamiseks antakse aega kolm kuni kuus astronoomilist tundi.
Gümnaasiumi kirjalik riigieksam algab kell 10, kirjaliku eksami sooritamiseks antakse aega kolm kuni kuus astronoomilist tundi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehkki käesoleva õppeaasta riigieksamid on veel mägede taga, üleriigiline eesti keele kirjalik eksam toimub 27. aprillil, on eksamitega seotud teine oluline kuupäev juba uksele koputamas.

„20. jaanuar on tähtis päev kõikidele, kes soovivad riigieksameid teha. Nii nendele, kes soovivad mõnda riigieksamit uuesti teha, kui ka praegustele abiturientidele,” tõdes Asso Ladva, haridus- ja teadusministeeriumi kommunikatsiooniosakonna konsultant. „Selleks päevaks tuleb teada anda, millist matemaatikaeksamit soovitakse teha, mõnel inimesel on võib-olla põhjust valida eesti keele eksamit (kas kui emakeele või kui võõrkeele eksamit), millist võõrkeele eksamit soovitakse teha.”

Ministeeriumi ametnik märkis, et samaks 20. jaanuariks tuleb esitada keeleoskussertifikaat, sest kellel on mõni rahvusvaheline keeleeksam juba tehtud, see ei pea enam riigieksamit tegema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles