Video ja pildid: Läänemerel möllanud torm kergitas Pärnus veetaset

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi Läänemerel möllanud torm Pärnumaa rannikule ei jõudnud, surus see merevett Liivi lahte ja edelatuulega Pärnu peale, mis tõstis suvepealinnas mereveetaseme kella 13.20 ajaks 150 sentimeetrit üle keskmise.

Pärnus on mereveetaseme kriitiline piir 160 sentimeetrit üle keskmise. Sellise taseme juures tungib vesi Rannaparki ja ujutab üle mõne rannaäärse tänavalõigu.

Pärnu rannahoone juures oli täna keskpäeva paiku merevesi üle ujutanud liivase rannaala. Suvel veiste pügada olnud rannaniidud ja jõe ääres asuva tervisespordiraja mõni lõik olid vee all.

Kõrge veeseis ja lahtine vesi jõekallaste ääres ei seganud kirglikke kalamehi, keda võis ennelõunal jõejääl loendada kümmekond.

Jõeäärset lahtist vett kasutasid ära politsei- ja piirivalveameti töötajad, kes kontrollisid paadimootorit. Meeste jutu järgi tuleb paadimootori korrasolekut kontrollida kaks korda kuus ja kuigi seda saab teha veetünniski, andsid loodusolud täna võimaluse sellega jõe ääres mässata.

Kümne aasta taguse jaanuaritormi ajal tõusis vesi Pärnus 295 sentimeetrit üle Kroonlinna nulli. Tormis kannatas 775 maja ja Pärnus evakueeriti umbes 300 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles