Juhtkiri: Muinsuskaitse kui arengu pidur

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu Postimees kirjutas oma eilses numbris, et riigiameteid koondav hoonekompleks võib jääda Pärnusse ehitamata. Põhjuseks muinsuskaitseameti keeldumine lubada Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsil (RKAS) Pärnu kesklinna kõrget hoonet ehitada.

Oluline on märkida, et ehitataks Euroopa Liidu raha toel ja selle kasutamisega on kiire. Kui Pärnu oma võimaluse maha mängib ja seda raha meie linna investeerida ei osutu võimalikuks, suunatakse see mujale. Oleme jõudnud sinnamaale, kus vähemalt Pärnu osas on muinsuskaitse muutunud linna arengu piduriks. Küll ei meeldi neile ajutised ehitised (suvekohvikud-terrassid), nüüd ei sobi ka kapitaalehitused.

RKAS ei tegele rahakülviga ja seetõttu on äärmiselt ebausutav, et planeeritava riigimaja kõrguse puhul oleks midagi jäetud arvestamata. Muinsuskaitseamet leiab aga, et maja on liiga suur ja kõrge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles