Kohvik on nautlemise koht

Annika Poldre
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Café Museum Viinis on hubane, stiilselt renoveeritud muuseumite lähedal asuv kuulus kohvik.
Café Museum Viinis on hubane, stiilselt renoveeritud muuseumite lähedal asuv kuulus kohvik. Foto: Thea Karin

Kultuuriajakirjanik ja kunstiteadlane Thea Karin, kes on õppinud kunstiajalugu Austrias Karl-Franzeni ülikoolis Grazis ning raadio- ja teleajakirjandust Viinis, alustas ajakirjanikuna Austria raadios ORF/Wien. Pärnus tutvustab ta Austria nädalal sealset kohvikultuuri.

“Üliõpilasena töötasin Steiermargi maavalitsuses giidina ja sain põhjalikult tundma nii vaatamisväärsusi kui veini- ja kohvikultuuri,” tutvustab Thea Karin ennast.

“Austria kohvikultuur on erandlik. Suudetud on säilitada see kohvikuhõng, mida Viinis on nauditud juba 300 aastat: punane plüüs, stiilne mööbel, suured peeglid, ajalehed,” kirjeldab ta. “Kelnerid kannavad stiilselt kandikut kolmel sõrmel, säilinud on tava, kus on kelner, kes ainult kooke jagab. “ Siiamaani kehtib austria kuulsate literaatide hinnang, et kohvikus tarbitakse aega ja ruumi, arvele tuleb tassike kohvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles