Pärnu linn lubab ehitusloata korteri laienduse lammutada

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lammutustööd. Foto on illustratiivne.
Lammutustööd. Foto on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Pärnu linnavalitsus saatis Riia maantee 72 korteris ehitusloata elamispinda laiendanud pärnakale hoiatuse, millega ähvardatakse ilma loata maja väliskoridori ehitatud sein ja uks sundlammutada, kui omanik laiendust enne ise ei likvideeri.

Pärnu linnavalitsusele jäi Riia maantee 72 korterelamu üks korter pinnuks silma suvel, kui 21. juunil tehti patustanud korteriomanikule ettekirjutus lammutada loata ehitatud korterilaiendus  hiljemalt 6. augustiks.

16. augustil ettekirjutuse täitmist kontrollinud linnavalitsuse planeerimisosakonna ehitusjärelevalve teenistuse juhataja Maire Nigul ja ehitusjärelevalve insener Eve Rebina avastasid, et omavoliline laiendus oli endiselt likvideerimata.

Et 6. augustiks ei olnud korteriomanik ettekirjutust täitnud, kohustas Pärnu linnavalitsus 23. augustil tasuma korteriomanikul 5000 krooni sunniraha.

Kui korteri omanik ei ole 15. oktoobriks ettekirjutust täitnud ja ebaseaduslikult ehitatud korteriosa ise lammutanud, lubab Pärnu linnavalitsus ettekirjutuses märgitud ebaseadusliku osa lammutada sundkorras.

Asendustäitmise kulude eeldatav suurus on linnavalitsuse teatel viis tuhat krooni. „Asendustäitmise tegelikud kulud nõutakse sisse Riia maantee 72 korteri omanikult. Asendustäitmise kulud nõutakse sisse ka siis, kui need ületavad käesolevas punktis märgitud eeldatavaid kulusid,“ teatas Pärnu linnavalitsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles