Kolm aktivisti algatas rahvaliikumise Rail Balticu peatamiseks

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rong.
Rong. Foto: Ants Liigus

Kodanikuühiskonna aktivist Alar Sudak, literaat Sven Kivisildnik ja ajakirjanik ja Jõelähtme vallavolikogu liige Toomas Kümmel algatasid rahvaliikumise „Peatage Rail Baltic!“.

Rahvaliikumine kogub petitsioon.ee keskkonnas allkirju riigikogule saadetavale kollektiivsele pöördumisele, et riigikogu teeks avalduse, millega kohustab valitsust peatama Rail Balticu rajamine Tallinna-Rapla-Pärnu raudteekoridoris, teatasid liikumise algatajad.

„Rail Baltic praegusel kujul on kahjumit tootev elu- ja looduskeskkondi hävitav, maaelu ja põllumajandustootmist lõhkuv ja korruptsioonihõnguline projekt,“ teatasid aktivistid.

„Eesti riigi omafinantseeringuna planeeritud 500 miljonit eurot tuleb suunata Eesti rahvale ja riigile elutähtsatesse valdkondadesse, nagu haridus, kultuur, põllumajandus, sisejulgeolek ja sotsiaalsfäär, ning rekonstrueerida Tallinna-Tartu-Valga raudtee,“ seisab teates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles