Fotovõistlus ootab pühapaiku jäädvustama

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Kolmandat korda toimuva Maavalla hiite kuvavõistlusega soovitakse jäädvustada looduslike pühapaikade ilu ja valu ning suunata inimesi märkama esivanemate väekohtade varjatud väärtusi.

Maavalla koja vanema Ahto Kaasiku teatel oodatakse huvilisi jäädvustama kõikvõimalikke ajaloolisi looduslikke pühapaiku. Pildil võivad olla hiied, üksikud pühad puud, allikad, kivid, ristipuud, samuti kurepesadega postid, millele seotakse paelu. Pilti võib teha pühapaika toodud andidest ja raviesemetest, inimestest pühapaigas jõudu kogumas, ande jätmas, ravimas, tuld tegemas, nõu pidamas ja muid ajaloolisi tavasid järgimas. Kurvema poole pealt võib pildile püüda pühapaiga reostamist või rikkumist.

Töid hinnatakse kahes vanuseklassis: kuni 16aastased noored ja vanemad. Samuti on välja pandud terve rida eriauhindu.

Iga osaleja võib saata kuni kümme fotot. Arvesse lähevad vaid digifotod, mille pikem külg on vähemalt 3000-piksline (noortel võib olla ka 2000-piksline). Kuvad peavad olema jpg-formaadis.

Pildid tuleb hiljemalt 31. oktoobriks üles laadida maavalla kodulehele internetis, kuhu tuleb lisada pildi saamise lugu (paigast teadasaamine, selle otsimine ja kuva tegemine), samuti koha lugu või lood, millest selgub, et tegemist on pühapaigaga. Oluline on ka viide teabeallikale.

Võistluse tulemused kuulutatakse välja ja auhinnad antakse kätte talve hakul Tartus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles