Pärnu advokaadid pakuvad tasuta pereõigusnõu

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnu advokaadid Alla Raudsepp (pildil) ja Anu Tali hakkavad Eesti advokatuuri, Eesti pangaliidu ja lastekaitse liidu heategevusprojekti raames aasta lõpuni tasuta perekonnaõiguse konsultatsioone andma.

Juunis käivitus Eestis ettevõtmine, kus professionaalsed advokaadid pakuvad lastega peredele pereõiguse valdkonnas tasuta nõu. Septembrist liituvad nendega Pärnu advokaadid, kes aasta lõpuni Tartu ülikooli Pärnu kolledži ruumides kahetunniseid konsultatsioone annavad.

Nõustamised toimuvad 8. septembrist kolmapäeviti 15-17. Ülikooli kolledž asub Ringi 35. Ühe abivajaja jaoks planeeritakse tund aega, seega jõuab advokaat nädala jooksul tegelda kahe abivajajaga.

Nõustamiseks tuleb eelnevalt tööpäeviti 9-16 telefonil 445 0520 end kirja panna. Samuti võib saata elektronkirja aadressil kulli.laanepold@ut.ee.

Raudsepa sõnul pole lastega peredel sageli raha õigusabi eest tasumiseks. Sagedasemad probleemid, mille lahendamiseks perekonnaõiguses advokaatidelt abi otsitakse, on elatisraha, abielulahutused, ühisvara jagamine, lastega suhtlemise korraldamine ja vägivald.

“Väga levinud on olukord, et kui sina mulle raha ei maksa, siis mina sulle last ei näita. Nii aga teha ei tohiks,” rääkis Raudsepp.

Heategevusprojekti eesmärk on tõsta lastega perede toimetulekuoskusi. Nõustamine keskendub perekonnaõigusele, mille alla kuuluvad näiteks laste õigused, vanemate kohustused suhetes lastega, õigused ja kohustused eri peremudelites, üksikvanema õigused ja muud teemad.

Nõustamine hõlmab perekonnaõigusega seonduvaid õigusvaldkondi. Tutvustatakse riigi õigusabi olemust ja pakutavaid võimalusi, vajadusel abistab advokaat abitaotluste vormistamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles