Lauri Habakuk: Väärtushinnangud vajavad nihutamist

Lauri Habakuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Habakuk.
Lauri Habakuk. Foto: PP

Eestis on mõnigi eluheidikute dünastia, kuhu aina sünnib ilmakodanikke, kes ealeski ei õpi tsiviliseeritult elama, mistõttu sotsiaalne kapital riigis üha väheneb. Arvan, et mainitud probleemi leevendamiseks tuleks seda kõigepealt teadvustada.

Eestimaalased on seni tõestanud, et nad on võimelised ühiskondlikel teemadel kaasa rääkima ja oma tõekspidamiste eest seisma, kui selleks peaks soov või vajadus tekkima. Traditsiooniliste pereväärtuste eest võitlemine kooseluseaduse vastuvõtmise eel (ja järel), kui ligemale poolest Eesti elanikest sai ühtäkki religioosne, jumalakartlik rahvas, on selle ehe näide.

Küll pole leidnud küllaldast avalikku tähelepanu probleem, et Eestis on väga palju peresid, kus ei suudeta tagada tingimusi järelkasvu täisväärtuslikuks arenguks, olgugi et need kooselud on nii-öelda traditsioonilised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles