Kommentaar: Kriisi leevendab tootjate endi tegutsemine

Illar Lemetti
, Põllumajandusministeeriumi põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illar Lemetti.
Illar Lemetti. Foto: PP

Olukord piima- ja piimatoodete turul on jätkuvalt raske. Keskmine piima kokkuostu hind on möödunud aasta septembrist püsinud 25 senti kilo. Keskmine piimahind jäi 2014. aastal (32,8 senti kilo) 2013. aasta keskmisega (33,8 senti kilo) võrreldes kolm protsenti madalamaks.

Konkreetne rahaline toetus on veebruaris makstav eritoetus. Euroopa Komisjoni delegeeritud määrusega antakse ajutist erakorralist abi Eesti, Läti ja Leedu piimatootjatele, see sätestab Eesti tootjatele antava abi suuruse 6,868 miljonit eurot.

Keskmiselt on 2014/15. kvoodiaasta üheksa esimese kuuga (aprill–detsember) tarnitud 4,78 protsenti rohkem piima kui eelmisel kvoodiaastal sama ajaga. Kui jaanuarist märtsini suureneks tarnitava piima kogus samas mahus, ulatuks kvoodi ületamine 4,1 protsendini ja ületamise tasu oleks 7,9 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles