Lehmapidajad turnivad kuristiku serval

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Meil on osaühingus 600 lüpsilehma, kes aasta keskmisena andsid 9300 kilo piima, aga iga päev toob miinust, sest varumishind on väga madal,” nentis OÜ Surju PMi juhataja, Pärnumaa tuntumaid põllumehi Hannes Isand.
“Meil on osaühingus 600 lüpsilehma, kes aasta keskmisena andsid 9300 kilo piima, aga iga päev toob miinust, sest varumishind on väga madal,” nentis OÜ Surju PMi juhataja, Pärnumaa tuntumaid põllumehi Hannes Isand. Foto: Ants Liigus

Teravilja- ja seakasvatajate kõrval turnivad läinud aasta teisest poolest kuristiku serval lehmapidajad, kellele toorpiima eest makstakse varasemaga võrreldes kolmandiku võrra vähem raha ehk sama hinda nagu 2010. aasta alguses.

Arvandmetele tuginedes maksid varujad 2014 septembris tonni piima eest keskmiselt 251 eurot ja 47 senti, seega 93 eurot ja 44 senti vähem kui aasta varem mihklikuus. Samal ajal maksti Euroopa Liidu keskmisena tootjatele 365 eurot tonnist.

Eesti piimatootjad said mullu märtsis toormetonnist keskmiselt 403 eurot ega näinud halvimaski unenäos ette Venemaa poliitilist käitumist ja ELi toidukauba sisseveo keelu kehtestamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles