Bussiootajate kolmik erutus valimislubadustest

Grete Naaber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Kui aastavahetuse horoskoobid läksid nagu soojad saiad, siis nüüd on ennustajate vaekaussidel poliitikud: kes ikkagi väärivad kohta riigikogus? Olgem meiegi osalised tulevikku vaatavas vestluses, mis leidis aset tavatus paigas – bussiootekojas. Üks asjaosalisi oli mõistagi Maali maalt.

Algas kõik sellest, kui kõige vanem ootaja Maali rahakoti välja õngitses ja arvutama hakkas, kui palju raha tal bussisõidust linna üle jääb. Arve kokku löönud, Maali ohkas. Keskealine mees mõistis sõnadeta ja lausus: „Kuule, sina peaksid kindlasti nende poolt hääle andma, kes maale ka tasuta bussisõitu lubavad.“ Maali oli sellest kuulnud, lausus aga ettevaatlikult: „Ah, püüa sa tuult väljal!“

Mees tahtis kangesti edasi rääkida. Istus Maali kõrvale ja heietas: „Hiina kalendri järgi algab veebruaris sinise lamba aasta. Vist 19. veebruaril. Saab näha, kes kõik pärast valimisi lambaks osutuvad.“ Noor naine pistis erksalt vahele: „Ja seejärel siniseks tõmbuvad!“ Bussi ootav kolmik naeris. Naer ühendas: kõik olid maainimesed ja avali loomuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles