Demineerijad tegid kahjutuks neli lõhkekeha

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauga lennuväljalt leitud lennukipomm.
Sauga lennuväljalt leitud lennukipomm. Foto: Päästeamet

Demineerijad tegid üleeile kahjutuks neli Pärnumaal leitud lõhkekeha.
 

Kahjutuks tehti Sauga vallast lennuväljalt leitud lennukipomm ja Saarde vallast Rae järve äärest leitud kolm miinipildujamiini.

Päästeameti pressiesindaja sõnutsi tuli Teise maailmasõja ajast pärit Vene päritolu lennukipomm välja kaevetööde käigus. See kannatas transporti ja hävitati lõhkamisplatsil.

Miinipilduja miinid leidis metsast jalutaja.

Tegemist oli Saksa päritolu 8sentimeetrise miinipilduja miiniga. Miinid olid välja tulistamata, kaugemale transportimist ei kannatanud ja tehti kahjutuks leiukoha lähedal.

Päästeameti pressiesindaja jutu järgi liigub praegu looduses palju seenelisi ja marjulisi ning vanades lahingupaikades on tõenäoline, et võib mõne lõhkekehaga kokku puutuda.

„Kui tekib kahtlus, et tegu võib olla lõhkekehaga, ei tohi seda mitte mingil juhul puutuda,“ õpetas pressiesindaja. “Leiukoht tuleb tähistada ja helistada telefonil 112.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles