Juhtkiri: Prügi on raha

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Jäätmeveoreformi eesmärk on üldiselt õilis: vähendada jäätmete teket ja saata sellest, mis tekib, võimalikult suur osa taaskasutusse. Keskkonnaminister Mati Raidma ütles äsjasel jäätmefoorumil, et viimaste uuringute kohaselt tekib inimese kohta aastas olmejäätmeid koos pakendijäätmetega ligi 400 kilogrammi, millest toidujäätmed moodustavad umbes 50 kilo. Toidujäätmete number on uskumatu, arvestades, kui palju just vanemaid inimesi on üksikud ega tekita sellist kogust jäätmeid kunagi.

Raidma on nimetanud jäätmeveoreformi põhjusena anda inimesele endale õigus valida teenusepakkuja sõltuvalt paljudest teguritest, mille hulgas on olulised nii kättesaadavus, kvaliteet kui hind.

Kuidas aga valida teenusepakkujat, kui Pärnus on see Ragn-Sells? Nende hind 140-liitrise tüüpkonteineri tühjendamisel on täiesti arukas, sest eelkäijal kerkis see veel krooniajal juba ligemale 100 kroonini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles