Kommentaar: Ei poolda tagasiminekut

Romek Kosenkranius
, Pärnu abilinnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romek Kosenkranius.
Romek Kosenkranius. Foto: PP

Seadusega kehtestatud üldisel jäätmekäitluskohustusel tiheasustusaladel on olnud hea mõju: vähenenud on linna avalikus ruumis jäätmete ebaseaduslik ladestamine. Tagasi kunagi kehtinud vabaturu põhimõttele minekut ei poolda ma järgmistel põhjustel.

 Kui veopiirkonnas tegutseb mitu ettevõtjat ega ole head ülevaadet veoga hõivatud kinnistutest, võivad paljud korraldatud jäätmeveo süsteemist välja langeda, nagu see oli varem, kus korralikud kinnistuomanikud sõlmisid jäätmevedajatega lepinguid, aga vähem korralikud vedasid prügi teiste prügikonteineritesse või metsa alla.

On suur vahe, kas piirkonnas tegutseb üks firma ja sama tänava kinnistutelt veab jäätmed ära üks prügiauto või tegutseb piirkonnas kolm–neli firmat ja nende autod sõidavad eri aegadel läbi tänava ja võtavad prügi kaasa vaid oma kliendi konteinerist. See on koormav keskkonnale ja jäätmevedajad rõhutavad pidevalt, et jäätmete vedu peab olema keskkonnasõbralik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles