Seenelised kipuvad metsa ära eksima

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ämber seentega.
Ämber seentega. Foto: Urmas Luik

Seente-marjade korjamine ja korjajate otsimine on alanud suure hooga. Septembri esimene nädal on toonud politseile kaasa rohket tegevust eksinud seeneliste otsimisega.

Lääne prefektuuri teenistuspiirkonnas tuli politseil tegelda septembri esimesel nädalal viiel korral metsa eksinute abistamisega. „Neist kolm juhtumit leidis aset Pärnumaal,“ ütles Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht.

Kolmel korral suudeti inimesed metsast välja aidata telefoni abil ja autosireenidega. Ühel korral leiti inimene üles kohalike külaelanike abiga ja ühel korral tuli korraldada suuremahulised otsingud.

Neli juhtumit viiest lõppesid inimestele õnnelikult, st inimesed said metsast välja. „Üks juhtum lõppes kahjuks surmaga, kus inimest tabas Koonga kandis metsas saatuslik terviserike,“ sõnas Tammeleht.

Pressiesindaja sõnutsi on politsei saanud teateid metsa eksinute kohta rohkemgi, kuid inimesed on ise enne otsingute alustamist teatanud, et on omal jõul metsas välja pääsenud.

Politsei soovitab metsa kaasa võtta mobiiltelefon ja kindlasti eelnevalt kontrollida, kas selle aku on laetud. Samuti ei tohiks unustada metsa kaasa võtta vajaminevaid ravimeid.

Kui õiget suunda ei leia, helistage 110 või 112 ja kuulake edasisi nõuandeid.

Elektroonilise side seadus annab võimaluse positsioneerida hättasattunud isiku asukohta, kui ta võtab ühendust hädaabinumbritega. Praegu saab politsei seda teha EMT ja Elisa operaatorvõrgus töötavate telefonide osas.

Positsioneerimine annab politseile võimaluse otsinguteks kasutatavaid ressursse oluliselt kokku hoida ning isikule õige suund kätte juhatada. Eksimise korral on oluline teavitada eksimisest võimlikult kiiresti, et oleks võimalik kaasata otsingutesse tehnikat ja otsingumeeskondi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles