Sindis heisatakse lipp pidulikul tseremoonial

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pidulik lipuheiskamine Sindis.
Pidulik lipuheiskamine Sindis. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Teisipäeva, 24. veebruari varahommikul korraldab Eesti Lipu Seltsi Sindi osakond koos Sindi linnavalitsuse ja Sindi gümnaasiumiga raekoja ees piduliku tseremooniaga lipuheiskamise.

Urmas Saard Eesti Lipu Seltsi Sindi osakonnast rääkis, et igale Sindis tähistatavale iseseisvuspäevale on gümnaasiumi õpetaja Eneli Arusaar kirjutanud stsenaariumi, millega juhitakse riigi aastapäeva hommikul kogukonna tähelepanu. 

“Seekordsel tseremoonial küsitakse: “Mis on isamaa?” ja vastuseks on: “Sina, inimene,” avas Arusaar pisut, millest tema õpilased teisipäeval jutustavad.

Esmakordselt mängib üritusel Kaitseliidu Pärnumaa maleva puhkpilliorkester Saxon Kaido Kivi dirigeerimisel. 

Raekoja ette rivistuvad Sindi gümnaasiumi õpilased, kes hoiavad oma kooli sinimustvalgeid kandelippe. Lisaks neile on esindatud seltsid oma lippudega. Kohal on ka Kaitseliidu Pärnumaa maleva lipp ja saatetoimkond. 

Raekoja ees jagatakse ka väikeseid sinimustvalgeid lippe. Lipu selts palus, et need kes said lipu eelmisel aastal, võtaks selle kaasa, et lippe jaguks kõigile soovijaile. 

Kell 7.55 heisatakse tornilipp ja esineb Jannseni aegne Sindi laulukoor. 

Sõna võtavad Sindi linnapea Marko Šorin, Paikuse vallavanem Kuno Erkmann ja Urmas Saard.

Raekoja ees toimuvale tseremooniale järgneb rongkäik umbes 1,1 km pikkusel teekonnal raekojast gümnaasiumini. Kooliõuel ütleb Sindi gümnaasiumi direktor lõpusõna ja samas pakub Krulli kohvik kõigile osalejatele tasuta teed ja saiu.

Kogunemine Sindi raekoja ees algab algab veerand tundi enne kaheksat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles