Juhtkiri: Värskem aastapäev

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Aasta eest kurtis üks Pärnu koolijuhtidest, et 23. veebruaril Eesti Vabariigi väljakuulutamise tähistamine Pärnus on langenud rutiini ega ole enam noortepärane, kuigi aastatega on üritatud luua traditsiooni, et selle päeva kava eest hoolitsevad peamiselt koolinoored koostöös Eesti lipu seltsi, Kaitseliidu Pärnumaa maleva, Naiskodukaitse ja muude ühiskondlike organisatsioonidega.

Iga-aastased Rüütli platsil käijad võisid seekord tõdeda, et aastapäeva tähistamise ilme oli värskem, noori rohkem ja Kaitseliit väga tugevalt esindatud. 23. veebruari pidutsemisele seab tavaliselt ajapiiri temperatuur õues. Seekordne varakevadine ilm soosis noorte tegemisi, nii manifesti taasesitamist kui Kuldsuu 2015 kõnet.

Tore ja meeleolukas oli kogunemise lõpplahendus, kui õhtutaevasse lennutati sinimustvalgeid Hiina laternaid, mis helendades tõusvates õhuvooludes üle pangamaja kadusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles