Toetusfondi eurod aitavad elu maal üleval hoida

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu merevärava riigiosas valmis detsembri alguses sadamahoone. Vald jätkab sadamaala korrastamist nii riigi kui oma rahaga.
Kihnu merevärava riigiosas valmis detsembri alguses sadamahoone. Vald jätkab sadamaala korrastamist nii riigi kui oma rahaga. Foto: Ants Liigus

Lõviosa toetusfondi eurodest läheb üldhariduskoolide pidamisele, aga ka toimetulekutoetusele ja kohalikele teedele, riigieelarvest eraldatud 272 miljonist eurost jõuab Pärnumaale 28 447 487 eurot.

Valitsuse otsusega on kinnitatud omavalitsuste riiklike kohustuste täitmiseks mõeldud toetusfondi kõrval tasandusfondi jaotus. Tasandusfondi kasutamise üle võivad linnad ja vallad ise otsustada, eraldatud 75,5 miljonist eurost jõuab Pärnumaale 8 887 755 eurot.

Riik annab valdadele ja linnadele tasandus- ja toetusfondist 348 miljonit eurot. Pealinn Tallinn saab sellest 69 ja suvepealinn Pärnu ligi 18 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles