Sellised me siis oleme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: Elmo Riig / Sakala

Elame ja oleme juba mõnda aega iseseisva riigina. Oleme saavutanud nii mõndagi ja võiksime nagu üldjoontes rahul olla. Samas aga tuleb ette olukordi, mis kujidagi ei sobi kokku demokraatliku ja areneva riigiga.

Toon vaid ühe näite, mis on tekitanud elavat vastukaja nii meil kui mujal. Elas meie koduvabariigis perekond, kus lapsi viis. Alul kulges elu enam vähem normaalsetes piirides. Pärat viienda lapse sündi jäi ema pisiperega koju-lapsed vajasid ju hoolt ja armastust.

Siis jäi aga töötuks isa. Kogutud tagavarad sulasid uut töökohta aga ei paistnud kusagilt, elukoht tuli vahetada odavama ja viletsama vastu jne.Ühesõnaga-perekond oli lootusetus seisus. Abi aga ei tulnud vajalikul määral kusagilt. Elati peost suhu.

Siis aga naeratas  saatuslik õnn-isa sai töö ...Soomes. Mõne ajaga muutus kõik-pere sai elukoha, ema töö ja täiendõppe, lapsed kooli, lasteaeda ja keelekursustele, ühesõnaga-taas algas elu!

Miks aga ei võinud toimuda see kõik koduvabariigis? Räägime palju, aga tegutseme vähe, selline on resümee Soomes taas elu leidnud perelt. Vastu vaielda pole küll vist põhjust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles