Paikuse vallas liigeldi nagu linnas

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse 175 ruutkilomeetrises vallas viivad valijate teed täna Paikuse alevikku vallamajja, mille fuajees oli enne keskpäeva raamatumüügilett laste- ja ilu- ning teabakirjandusega ja hääletusruumis rohelise laudlinaga kaetud laual vaagen apelsinidega.
Paikuse 175 ruutkilomeetrises vallas viivad valijate teed täna Paikuse alevikku vallamajja, mille fuajees oli enne keskpäeva raamatumüügilett laste- ja ilu- ning teabakirjandusega ja hääletusruumis rohelise laudlinaga kaetud laual vaagen apelsinidega. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Paikuse vallas oli keskpäeval liiklus tihe nagu linnas, andes märku, et siinne rahvas eelistab valida pliiiats peos, mitte arvuti taga istudes.

Ei peletanud rahvast vanast traditsioonilisest valimisviisist eemale seegi, et hääletussedeli kätte saamiseks tuli natuke järjekorras seista. Vastupidi, see tundus inimestele meeldivat, kuna  uhes ruumis palju kogukondseid koos ei õnnestu paikuslastel näha ei kohalikus poes ega bussipeatuses.

See ongi valimispäeva eripära, millest osa saada: vaadata ule vallamaja ja näidata ennast seal tuttavate järele ringi vaadates.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles