Kikepera harjutusväljast kujundatakse esinduslik väljaõppekompleks

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna Kikepera harjutusvälja ümber väga palju inimesi ei ela, on harjutusvälja grupi ohutusallohvitseri Ivo Kivisaare sõnade järgi Kaitseliidul ja kaitseväel siin hea laskmist harjutada, ilma et paugutamine kedagi väga segaks.
Kuna Kikepera harjutusvälja ümber väga palju inimesi ei ela, on harjutusvälja grupi ohutusallohvitseri Ivo Kivisaare sõnade järgi Kaitseliidul ja kaitseväel siin hea laskmist harjutada, ilma et paugutamine kedagi väga segaks. Foto: Urmas Luik

Kikepera harjutusvälja Lutsu lasketiir meenutab rohkem sigade songermaad kui kohta, kus sõjaväelased saaksid teha taktikalisi harjutusi või õppusi, kuid juba sügisel avaneb siin sootuks teistsugune vaatepilt.

Ehitusjärgus 2,4 hektari suurune Lutsu lasketiir Surju vallas on osa 8,6hektarilisest Kikepera harjutusväljast, mis on kaitseväe ja Kaitseliidu esimene nõuetekohane harjutusväli Pärnu maakonnas.

“Praegu rajatakse harjutusväljale esimest lasketiiru ehk Lutsu lasketiiru, kus on õppelaskmiste rada ja saab teha standardset laskmist. Kolmandik lasketiirust on mõeldud taktikalaskmiste alaks ehk alaks, kus üksused saavad manööverdada, liikuda ja tulistada,” selgitas Kikepera harjutusvälja grupi ohutusallohvitser Ivo Kivisaar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles