Peakoka amet nõuab huvi, annet ja kohusetunnet

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Erm valmistas Strandi restorani klientidele metsseapraadi kartuli-suvikõrvitsagratääniga, sama toitu saab proovida aprillis Pärnu restoranide nädalal.
Lauri Erm valmistas Strandi restorani klientidele metsseapraadi kartuli-suvikõrvitsagratääniga, sama toitu saab proovida aprillis Pärnu restoranide nädalal. Foto: Ants Liigus

Pärnu Strandi konverentsi- ja spaahotelli restorani kokk Lauri Ermi lemmiktoit on kodune suitsuliha, kuid naistepäevaks pakub ta metsseapraaadi ja šokolaadikooki.

Suvel täitub Ermil kümme aastat Strandi restorani peakokana töötamisest. Söögitegemisest ja kokaametist pole mees oma sõnutsi seni tüdimust tundnud, sest töö on vaheldusrikas, esitab pidevalt väljakutseid ja meeskond hoiab kokku.

Türilt pärit Erm arvab, et huvi kokkamise vastu tekkis tal lapsepõlves, kuna slaavi juurtega vanaema pakkus alati suurepärast kodust toitu. Nii astus noormees pärast keskkooli lõpetamist Tallinna teeninduskooli õppima toitlustusteenindaja ametit, mis hõlmas nii koka-, kondiitri- kui kelneriõpet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles