Mood ja reaalsus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Juba ammustes aegadest kehtvad inimkonna hulgas käitumise mood, nõuded ja tahtmine hea välja näha. See on ju igati loomulik - tahab ju igaüks meist olla ikka korraliku välimusega ja teistele meeldida.

Kahjuks peab nentima, et moe jälgimisega on inimesed ise läinud liiale, jäädes sageli  naerualuseks.

Toon vaid paar näidet, mis seda kinnitavad. Sammub linnatänaval vanahärra, kelle noorusaastad on kauge minevik. Härra ise seda aga ei taju: juuksed noortepäraselt pealaele kokku kraabitud, pool pead paljaks pügatud ja kuklas lehvimas lilla siidlint!? "Moekas" härra missugune!

Või teinegi paradoks. Hõljub pargis prouake, kelle kehakaal võrdub üliraskekaalu tõstja omaga. Selle kogu võimsuse toob aga esile ... ülilühike seelik! Sellised tänavapildid püüavad küll pilke, aga ei näita teps mitte kultuursust ega moest arusaamist.

Mood moeks, aga vanus, kehakaal, pikkus ja veel mõni komponent peaksid ikka enne moe jälgimist olema arvestatud, vastasel korral saab moejälgimisest klounaad, mis kohe kindlasti kasuks ei tule. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles