Moldovas missiooni lõpetanud päästeüksus jõuab täna Pärnusse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti päästemeeskonna BaltFloodCombat embleem.
Balti päästemeeskonna BaltFloodCombat embleem. Foto: Urmas Luik

Augusti lõpus Moldova üleujutuspiirkonda appi läinud Balti riikide päästeüksus BaltFloodCombat lõpetab missiooni ja jõuab täna pärastlõunal tagasi Eestisse. Eesti meeskonda on Pärnus vastu võtmas päästeameti peadirektor Kalev Timberg.

Eesti, Läti ja Leedu saatsid tulvavetega hädas olevasse Moldovasse appi ühise päästeüksuse BaltFloodCombat, mis osales loodusõnnetuse tagajärgede likvideerimisel.

Meeskonda juhtinud Lääne-Eesti päästekeskuse päästetööde teenistuse juhi Jaanus Teearu sõnul töötas Balti päästeüksus riigi lõunaosas Cahuli ja Cantemiri piirkonnas. Meeskonna peamine ülesanne oli raudtee ja liiklussõlmede vabastamine vee alt.

Pärnu päästjatest osalesid peale Teearu seekordsel missioonil Jaanus Saar ja Vaino Kaunissaar.

Mullu moodustatud päästeüksusesse kuulub 15 inimest igast Balti riigist ja meeskonda toetab Eesti päästemeeskonna (EDRT) logistikarühm. Missioonile saadetud 19 meeskonnaliikmest üheksa oli Eestist.

Päästjate varustusse kuulus kolm suure võimsusega pumpa ja kaheksa kilomeetrit voolikuid ning baaslaager.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles