Moldova jagas Pärnu päästjatele medaleid

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moldova üleujutuspiirkonnas päästetöödel osalejaid autasustati medalitega “Erakorralise tegutsemise eest päästetöödel.”
Moldova üleujutuspiirkonnas päästetöödel osalejaid autasustati medalitega “Erakorralise tegutsemise eest päästetöödel.” Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Moldova üleujutuspiirkonnas päästetöödel osalenud Eesti, Läti ja Leedu ühise päästeüksuse liikmeid autasustati Moldova Vabariigi medalitega “Erakorralise tegutsemise eest päästetöödel.”

Balti riikide 19-liikmelist päästeüksust juhtis Moldovas Lääne-Eesti päästekeskuse päästetööde teenistuse juht Jaanus Teearu ning üksuse koosseisu kuulusid Pärnust Häädemeeste komandopealik Jaanus Saar ning Lääne-Eesti päästekeskuse koolitusbüroo juht Vaino Kaunissaar. Kokku oli meeskonnas 9 eestlast.

Meeskond sõitis Moldovasse augusti lõpul. Nende varustusse kuulusid kolm suure võimsusega pumpa, mis pumpasid tunnis 1400 tonni vett, ja kaheksa kilomeetrit voolikuid tulvavee ärajuhtimiseks.

Balti riikide päästjad töötasid Cahuli ja Cantemiri piirkonnas, pumbates 24 tundi ööpäevas üle kaitsetammide tunginud ja madalamatele aladel jäänud tulvavett Bruti jõesängi tagasi.

Meeste peamine ülesanne oli sealse raudtee ja liiklussõlmede vabastamine vee alt.

“Medalid tulid meile üllatusena,” ütles meeskonna juht Jaanus Teearu. “Tegime lihtsalt oma päästetööd nii hästi, kui oskasime, ja jõudu jätkus.”

Medalid andis kolme Balti riigi päästetöötajatele Chisinaus üle Moldova Vabariigi siseminister. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles