Kohus ei rahuldanud Mikk Segeri kaebust transportimise kohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Seger kohtus.
Mikk Seger kohtus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tartu halduskohus jättis rahuldamata kolme inimese surmaga lõppenud avarii põhjustamise eest karistust kandva Mikk Segeri kaebuse Tartu vangla vastu, milles mees kurtis ebainimlike tingimuste üle tema transportimisel Tartu ja Pärnu vahel.

Seger kaebas, et kahel korral tema transportimisel Tartust Pärnusse ja tagasi oli tal autos põrandapinda pool ruutmeetrit ja ta viibis mitu tundi äärmiselt kitsastes oludes ilma söögi, joogi ja tualeti kasutamise võimaluseta.

Ühel korral oli ta sunnitud urineerima prügikotti, ta ei saanud normaalses asendis istuda ja põlved hakkasid valutama, kuna tal on varasemast jalavigastused. Autojuhi sõidustiil oli agressiivne, mistõttu läks tal süda pahaks ja ta kartis oma elu pärast. Seger leidis, et selline transportimine on alandav ja ebainimlik, mistõttu kavatseb ta tulevikus esitada kahju hüvitamise nõude.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles