Juhtkiri: Kosenkraniuse kord

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Toomas Kivimägi valimisliit (TKVL) otsustas esitada Pärnu linnapea uueks kandidaadiks senise abilinnapea Romek Kosenkraniuse. Pärnu Postimehe arvates on see õige otsus, sest nii meeri kui abilinnapea koht on valimisliidu täita.

Kõigist võimalikest kandidaatidest on Kosenkranius ainus, kellel on nii pikk kogemus linnavõimu teostamisel. Pärnu linna majandusasjade kureerimine, kus alati on risti ja põiki ees eelarve (piiratud) võimalused, ei ole lihtne. Ometi on Kosenkranius pidanud ametis vastu viis aastat ja töötanuks samaviisi edasi, kui valimisedu poleks lennutanud linnapea Toomas Kivimäge kõrgemale poliitilisele orbiidile. Sealt ei pruugi Kivimägi niipea naasta. Ootamatused pole muidugi välistatud. Näiteks, et Kivimägile ei meeldi see, mis avaneb Reformierakonna köögipoole lähemal nägemisel. Või veel midagi ootamatut, mida ei oska aimatagi.

Suurem tõenäosus on, et Kivimägi kohaneb uue tegelikkusega ja talle leitakse tema kogemustele vastav rakendus. Siis jääb Kosenkraniusele kohaliku võimuvankri veeremise eest hoolitsemine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles