Juhtkiri: Kes palub vabandust Priit Sutilt?

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Sel nädalal jõudis ametliku lõpuni lugu, mis algas veidi üle aasta tagasi. 15. jaanuaril 2014 otsustas Pärnu linnavalitsus vabastada oma ametikohalt Pärnu lasteküla juhataja Priit Suti. Pärnu Postimees tsiteeris toona Pärnu linnavalitsuse sotsiaalosakonna juhatajat Aika Kaukverit, et Sutt vabastatakse ametist seoses segadusega lasteküla vara ja varem ilmsiks tulnud probleemidega sisulises töökorralduses. Ühtlasi tegi linnavalitsus Suti tegevuse uurimiseks seoses lasteküla varaga politseile avalduse.

Aeg kulus, uurimine kestis ja läinud aasta oktoobris lõpetas Suti tegevuse uurimise keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo, kuid väärteomenetlus jätkus. Ühed kahtlused kadusid, teised jäid.

Kõik ülejäänud kahtlused kadusid nüüd, sest Lääne prefektuur jõudis väärteomenetluse käigus selgusele, et süülist tegu ei ole toime pandud, ja menetlus lõpetati. Kõik oluline, mis Sutile süüks pandi, pole tõestamist leidnud. Lasteküla juhataja ei varastanud laste tagant ega kantinud vara ebaseaduslikult endale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles